CreditsLinelleDeunk.jpg

Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze begeleidt wetenschappelijk onderzoek, geeft lezingen en cursussen en heeft daarnaast een column in Psychologie Magazine.

Ze staat bekend om haar talent om wetenschappelijke inzichten op begrijpelijke en onderhoudende wijze te presenteren aan een breed publiek. Vorig jaar verscheen haar bestseller Je bent wat je doet bij Maven Publishing.

Kijk op roosvonk.nl voor meer informatie, of volg haar op Facebook of Twitter.

 

Over het werk van Roos Vonk:

Blijmoedig blijft Vonk de lezer aansporen om na te denken en zichzelf kritische vragen te stellen. Ze kan goed schrijven en ironie is haar niet vreemd. Bovenal toont ze nuchter en genuanceerd tegenwicht tegen de tijdgeest, waarin narcisme en emoties de rationaliteit vertroebelen. *****
— de Volkskrant
Het is opmerkelijk hoe knap zij afdaalt uit het professorale vakjargon en ons in zeer begrijpelijke taal deelgenoot maakt van veelal opmerkelijke resultaten van psychologisch onderzoek. Een juweeltje dat tot nadenken stemt en na ieder van de onderwerpen een glimlach van herkenning op je gezicht tovert.
— Managementboek
Ken jezelf en verander je gedrag, luidt Vonks boodschap. Ze reikt daarvoor een heleboel handige tips aan om je zelfvertrouwen op te krikken en steviger in je schoenen te staan. Vonk schrijft heel toegankelijk, en kruidt haar betoog met een vleugje humor.
— Noordhollands Dagblad
Zo strooit Roos Vonk met heerlijke instinkers van de menselijke geest... Daarbij wordt de auteur nooit gemeen; de lezer is bij haar in goede handen. ‘Een vermakelijke verhandeling over de gebreken van anderen’, zoals Vonk schrijft. Of die van jezelf…
— Intermediair